De Coulissen

Thuiskomen tussen de bomen

Vanaf het grote veld zie je ze bijna niet. Toch staan ze er, verscholen tussen de bomen: 44 nieuwe gezinswoningen met riante tuinen en volop gemeenschappelijke buitenruimte. Nergens in Park Vijfsluizen woon je zo ín het groen, als hier.

Voor het historische Shellgebouw ligt een groot, open veld, waar de hele buurt samenkomt om te sporten, te spelen en te picknicken. De woningen aan de randen van dit veld noemen we De Coulissen. Hier trek je je terug in je eigen privéwereld. Waar je na een lange werkdag je hangmat tussen de bomen hangt, je moestuin induikt of een opblaasbadje neerzet.

De woningen in De Coulissen zijn zo ontworpen, dat je maximaal profiteert van het daglicht en het groen dat je omringt. Uit welk raam je ook kijkt, je wordt er steeds aan herinnerd dat je middenin het park woont. Zowel op de veranda als in je tuin zit je tussen de jonge en volwassenen bomen, en speels geplante struiken en planten.
Elke privétuin grenst aan een grote, collectieve buitenruimte, waaraan je samen met buren invulling geeft. Het gemeenschappelijke tuinhuis, waar je tuinmeubels en fietsen kwijt kunt, is tevens een ontmoetingsplek. Het overkragende dak creëert een ideaal plekje voor een buurtbarbecue.

Natuurlijke materialen en ‘schutkleuren’ als beige en bruin, maken dat De Coulissen één worden met hun omgeving. Dit versterkt het gevoel verscholen te liggen in de natuur, met maximale privacy.

‘Geen bewerkelijke tuin, wel wonen in het groen’

wUrck ontwerpt de ‘coulissenwoningen’ in Vijfsluizen, gelegen tussen de bomen aan weerszijden van het grote veld. Een unieke kans voor wie duurzaam en circulair wil wonen, aan alle kanten omringd met groen. Ernst van Rijn, architect en partner van wUrck: ‘In de coulissen van het grote veld, creëren wij groene hoven met woningen. Het zijn de meest intieme en beschut gelegen hofjes binnen Vijfsluizen, hier woon je echt ín het park. Met veel bomen, speelse hoogteverschillen en prachtige verstopplekken.’

Lees verder