Bouw Park Vijfsluizen van start!

Onder begeleiding van vier ‘levende bomen’ en onder toeziend oog van zo’n 200 gasten is de bouw van Fase A van Park Vijfsluizen feestelijk gestart. Dat Heijmans hier werkt aan een gezonde leefomgeving werd door wethouder Ivana Somers van de gemeente Vlaardingen en directeur Lonneke Zuijdwijk van Heijmans onderstreept met de onthulling van een groot insectenhotel.

Het is een stralende middag met veel blije mensen als metershoge ‘levende bomen’ de toekomstige bewoners en alle projectpartners welkom heten bij de start van de bouw. Wie al een tijdje niet op de locatie is geweest in Vlaardingen-Oost, kijkt z’n ogen uit. Er is veel ruimte gemaakt voor de bouw van zo’n 400 nieuwe woningen in alle soorten en maten. Van hofwoningen tot parkwoningen en van startersappartementen tot herenhuizen. Alles komt hier straks samen in een duurzame, groene, sociale en veilige woonomgeving.

“Dit gebied kent een rijke historie en een lange aanloop van planvorming tot waar we nu staan”, vertelt Ivana Somers, wethouder bij de Gemeente Vlaardingen. “Bij archeologische opgravingen werd hier het oudste dijkje van Nederland gevonden. Dat betekent dat mensen dit toen al een interessante plek vonden. Met Park Vijfsluizen voegen we een nieuw hoofdstuk toe aan deze historie.”

De plannen begonnen voor Heijmans Vastgoed zo’n vijf jaar geleden in 2017. “We kochten de locatie met het verleden van Sportpark Vijfsluizen in ons achterhoofd en werden verliefd op deze plek. Dit is nou bij uitstek zo’n locatie waar we als Heijmans graag een gezonde leefomgeving van willen maken. Wij hopen dat de toekomstige bewoners dat gevoel met ons delen.”

 

 

De toekomstige bewoners zijn blij dat de bouw van start is gegaan. “Op het moment dat je gaat tekenen is nog veel onduidelijk”, zegt één van de aanwezigen. “Nu we zien dat de eerste woningen al worden opgetrokken, geeft dat een goed gevoel. We kijken er naar uit om hier te gaan wonen.” Een familie met twee kinderen ziet nog een ander voordeel van de start bouw: “Het is vooral heel gezellig om alle mensen te zien die hier komen wonen. We schuiven al lekker bij elkaar aan en bespreken wat de toekomst ons gaat brengen. Onze kinderen struinen al rond met andere kinderen van hun leeftijd. Daar zijn we ook heel blij mee.”  

Nieuwsgierig naar een woning in Park Vijfsluizen? Er zijn nog woningen beschikbaar! Bekijk ons actuele woningaanbod.

 

Bekijk woningaanbod →