NL Greenlabel Gebiedslabel A voor
Park Vijfsluizen

In Park Vijfsluizen creëren we een woonomgeving waar mensen zich gezond en gelukkig voelen, nu en in de toekomst. We zetten hierbij extra in op de thema’s duurzaamheid en vergroening. Om dit te realiseren werken we o.a. samen met NL Greenlabel. Dit is een methodiek om duurzaamheid van de buitenruimte te beoordelen, waarbij gekeken wordt naar ontwerp, realisatie en beheer.

Met trots mogen we bekendmaken dat we onlangs de hoogst haalbare score hebben behaald; Greenlabel A! Een mooie mijlpaal in de realisatie van het toekomstige woonpark.

In de video vertellen Lonneke Zuijdwijk, directeur bij Heijmans Vastgoed, Ivana Somers – Gardenier, wethouder bij de gemeente Vlaardingen en Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel alles over het halen van certificaat A van het gebiedslabel voor Park Vijfsluizen.

“Als Heijmans zijn wij de makers van de gezonde leefomgeving. Dat betekent dat we klimaatadaptief, biodivers en natuurinclusief ontwikkelen. We hebben de samenwerking met NL Greenlabel gezocht, omdat we de urgentie voelen en we ons verantwoordelijk voelen om gebieden beter achter te laten dan we ze aantroffen. Ze helpen ons met hun meetlat onze ambities in de praktijk te toetsen”, aldus Lonneke Zuijdwijk.

NL Greenlabel is een organisatie die onafhankelijk, duurzaamheid in de volle breedte meetbaar maakt. Voor producten materialen en ook voor gebieden, bijvoorbeeld voor gemeenten en ontwikkelaars als Heijmans. Lodewijk Hoekstra: “Wat je ziet bij deze ontwikkeling is dat Heijmans het op heel veel thema’s heel goed heeft gedaan en daarom ook dat A label verdienen. Er zijn grote ambities als het gaat om ecologie en biodiversiteit, maar vaak gaat het dan mis in de beheerfase. Waar ze nu extra nadruk op hebben gelegd is dat ook het beheer en het trainen van de mensen tot en met een periode van 10 jaar geborgd is. Daar scoren ze dan weer extra hoog op.”