Voorzieningen Shellgebouw

Het karakteristieke Shellgebouw is en blijft de blikvanger van Park Vijfsluizen. In dit kloppend hart van het park komen straks verschillende functies samen. Zoals een pick up point voor pakketjes, een locatie om een kop koffie te drinken of een broodje te eten én een woonzorglocatie voor zorgbehoevenden ouderen.

Rosorum Woonzorglocatie

Op woensdag 29 maart is de bouw van het project Zorgvilla’s Rosorum op Park Vijfsluizen officieel van start gegaan. Het Shellgebouw wordt door de Nederlandse zorgorganisatie Rosorum (onderdeel van Korian) getransformeerd tot een kleinschalige woonzorglocatie met studio’s voor bewoners met geheugenproblematiek. Om dit moment te vieren sloegen Ivana Somers – Gardenier, wethouder Bouwen en Wonen en Milko de Hart, vastgoedmanager bij Korian Nederland de eerste paal. Bouwonderneming Stout realiseert het project in opdracht van AIG Care & Living. Meer lezen.

Rosorum heeft voor Park Vijfsluizen gekozen vanwege de mooie, groene omgeving én de levendigheid van een kinderrijke woonomgeving. De mix van jong en oud kan voor alle partijen van grote waarde zijn: ouderen genieten van de nabijheid van gezinnen met kinderen. Voor de kinderen is het leuk om die ene lieve mevrouw steeds tegen te komen met haar hondje, of een praatje te maken met die aardige meneer. Die aandacht doet de ouderen goed, zij voelen zich onderdeel van de maatschappij. Aan de parkzijde komt een groot, afgeschermd terras waar de bewoners zelfstandig buiten kunnen zijn. Als ze het park in gaan, doen ze dat altijd onder begeleiding.

 

Pick up point

Pakjes die je online besteld hebt, kun je laten bezorgen bij het pick up point in het Shellgebouw. Dit is een pakketautomaat waar je zeven dagen per week, 24 uur per dag, bij kunt. Pakjes versturen gaat al net zo handig: bij het pick up point hangt een scanner die je pakje scant en aangeeft in welk vak je het kunt plaatsen. Daar wordt het binnen 24 uur opgehaald. Handig!

 

Body & Mind

Bij Park Vijfsluizen past een bewuste levensstijl. Bewegen en goed voor jezelf zorgen hoort daarbij. Het plan is om in het Shellgebouw een aantal voorzieningen op te nemen die daarin voorzien. Denk aan medische dienstverleners als een fysiotherapeut.

 

Kleinschalige horeca

In het Shellgebouw komt kleinschalige horeca, die zich primair richt op de ouderen van Rosorum en hen ontbijt, koffie, lunch, en diner aanbiedt. Doel is dat op den duur ook andere buurtbewoners hier terecht kunnen voor een kopje koffie of een sandwich.