Ontdek de buurt

Park Vijfsluizen is vanuit het landschap ontworpen. Dus geen woningen met groen eromheen, maar een écht park waar de woningen te gast zijn. In een parkachtige omgeving creëren we vijf verschillende buurten met allen een eigen sfeer en een uniek ontwerp.

Achtergevel Herenhuizen

Parkrijk – Herenhuizen

Maar liefst geschakelde eengezinswoningen en herenhuizen vormen samen Parkrijk. Een buurt in Park Vijfsluizen, die geland is in de natuur. Elke woningrij wordt hier omringd door grote, volwassen bomen, sfeervolle speelveldjes en lieflijke vijvers.

Ontdek Parkrijk

Vooraanzicht van Hofwoningen

Parkrijk – Hofwoningen

Maar liefst geschakelde eengezinswoningen en herenhuizen vormen samen Parkrijk. Een buurt in Park Vijfsluizen, die geland is in de natuur. Elke woningrij wordt hier omringd door grote, volwassen bomen, sfeervolle speelveldjes en lieflijke vijvers.

Ontdek Parkrijk

Vooraanzicht van Vijverhofwoningen

Vijverhof

Direct achter het historische Shellgebouw en rondom de waterpartij, waar vroeger het legendarische zwembad Sportpark Vijfsluizen lag, komen 38 gezinswoningen. Ze hebben een statige uitstraling, die qua look en feel in het verlengde ligt van het monument, maar tegelijkertijd heel erg van nu is. Met elkaar vormen ze een soort groene kamer in het park, rondom de romantische vijver in het midden.

Ontdek Vijverhof

Waterrijk

Aan de rand van Park Vijfsluizen, in een van de meest rustige zones, ligt Waterrijk. Een groen en glooiend gebied met natuurlijke waterpartijen, eilandjes en 48 twee-onder-een-kap-woningen. De woningen zijn losjes ‘rondgestrooid’ in de natuur. Die natuur trekt zich daar verder niets van aan. Deze groeit en bloeit lustig verder. Rondom, langs en zelfs onder de woningen door.

Ontdek Waterrijk

Appartementengebouw Open veld

Open Veld

Open Veld staat op de punt van Park Vijfsluizen. Een drietal woongebouwen met 150 compacte maar hoogwaardige studio-appartementen omsluiten een weelderige binnentuin. Deze tuin is voor gemeenschappelijk gebruik en dé plek om bij te kletsen met een buurvrouw, een boek te lezen of van een toevallige ontmoeting te genieten.

Ontdek het Open Veld

Woningen in de coulissen

De Coulissen

Vanaf het grote veld zie je ze bijna niet. Toch staan ze er, verscholen tussen de bomen: 44 nieuwe gezinswoningen met riante tuinen en volop gemeenschappelijke buitenruimte. Nergens in Park Vijfsluizen woon je zo ín het groen, als hier.

Ontdek de Coulissen

Vooraanzicht Shellgebouw

Shellgebouw

Het iconische Shellgebouw wordt getransformeerd en krijgt straks een nieuw leven in het hart van Park Vijfsluizen.  Met tal van functies waar buurtbewoners en bezoekers elkaar tegenkomen en verschillende collectieve voorzieningen voor de buurt.