Open Veld

Compact wonen met een groots uitzicht

Uitkijken op het historische Shellgebouw, dat zo mooi in het groen ligt. Op buurtbewoners die op het veld aan het picknicken, sporten en spelen zijn. Of juist genieten van het uitzicht op de haven en de Maas. Als je in Open Veld woont, heb je geen televisie nodig. Bovendien hoef je de deur maar uit te stappen om mensen tegen te komen. De ideale plek voor wie alleen woont, maar zich graag met anderen omringt.

 

Open Veld staat op de punt van Park Vijfsluizen. Een drietal woongebouwen met 150 compacte maar hoogwaardige studio-appartementen omsluiten een weelderige binnentuin. Deze tuin is voor gemeenschappelijk gebruik en dé plek om bij te kletsen met een buurvrouw, een boek te lezen of van een toevallige ontmoeting te genieten.

De appartementen in Open Veld hebben een oppervlakte van 50 m2, waarvan elke meter slim is benut. Elk appartement heeft een woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer en berging. Daarnaast kun je gebruik maken van een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte, een collectieve parkeervoorziening en een inpandige fietsenstalling.

Het mooiste van alles is, dat het park aan je voeten ligt. Zet je je grote raam open, dan haal je het gefluit van de vogels binnen. Voor een mooie wandeling, een yogales of een uurtje zonnebaden op het veld, hoef je alleen maar de lift te nemen naar beneden.

Je appartement bevindt zich bovendien op steenworpafstand trein- en metrostation Vlaardingen-Oost. In tien minuten ben je in Rotterdam of Den Haag, en in twintig minuten sta je op het strand van Hoek van Holland, voor een frisse duik in zee. 

‘Wonen op Vijfsluizen zal als vakantie voelen.’

Als landschapsarchitect heeft Patrick Ruijzenaars een belangrijke positie in het ontwerpteam van Vijfsluizen. ‘De wijk is vanuit het landschap ontworpen. Dus niet: woningen met groen eromheen, maar andersom. Een park met woningen.’ Wat maakt dat het in Vijfsluizen straks ‘groen wonen’ is? Dat je het park ervaart als je tuin? Waar willen bewoners elkaar ontmoeten, waar wensen ze privacy? Dat zijn vragen die Ruijzenaars voortdurend aan zichzelf stelde, bij het ontwerpen van het landschap van Vijfsluizen. 

Lees verder