Parkrijk – Herenhuizen

Op stand in het park

Van je woonkamer door de schuifpui naar buiten lopen, een fijn plekje zoeken onder de bomen of een balletje trappen. Wonen in een park: velen dromen ervan, en hier in Parkrijk kan het. 

 

Echte eye catchers zijn het, de Herenhuizen die de entree vormen van Park Vijfsluizen. De ligging, de opvallende architectuur en de uitzonderlijke hoogte (zo’n vijftien meter), maken dat je even met je ogen moet knipperen. Hoort al die ruimte bij één woning? Ja, echt. Kom maar eens binnen kijken.

De woningen zijn niet alleen uitzonderlijk ruim, maar door hun onalledaagse indeling ook echt something else. Wonen doe je op de begane grond en op de eerste verdieping. Een aantal woningen heeft een vide aan de tuinzijde, die het spectaculaire effect van dubbele hoogte creëert. Andere woningen hebben een split level, die de woonverdieping extra diepte en karakter geeft. In beide gevallen grenst de riante woonkeuken aan de tuin.

Doorsnede van Herenhuizen

Op de slaapverdiepingen zijn maar liefst 4 slaapkamers, heb je uitzicht over het park aan de ene, en de dynamiek van de haven aan de andere kant.

Aan de achterzijde ligt een compacte privétuin, die toch groots aanvoelt, door het uitzicht over het water en het groen aan de overzijde. Aan de parkzijde hoef je de schuifpui maar open te schuiven, om de natuur binnen te halen. Hier heb je, onder de bomen, een heerlijk plekje om te zitten en te genieten van wat voorbij trekt aan spelende kinderen, buren en wandelaars.

De Herenhuizen verschillen onderling in hoogte en type baksteen. Die speelse verspringing, maar ook de houten kozijnen en gevelafwerking geven het blok een ongedwongen en organische look. Passend bij de groene oase die Park Vijfsluizen is.

Bekijk woningtypes

‘Vijfsluizen wordt een groene oase’

Xander Vermeulen Windsant ontwerpt met zijn bureau XVW architectuur aan het hart van Vijfsluizen. Rondom de waterpartijen achter het Shellgebouw creëert hij een hof met 38 rijwoningen en 8 patiowoningen.

Wat zijn de kwaliteiten van het Vijfsluizen-terrein?
‘De grootste beperking, namelijk dat het terrein een ingesloten eilandje is, is tegelijkertijd de belangrijkste kwaliteit: Vijfsluizen is een groene oase met een uniek karakter, te midden van die drukke stadsregio”

Lees verder