Parkrijk – Hofwoningen

Thuis in jouw groene oase

Van je woonkamer door de schuifpui naar buiten lopen, een fijn plekje zoeken onder de bomen of een balletje trappen. Wonen in een park: velen dromen ervan, en hier in Parkrijk kan het.

 

Maar liefst geschakelde eengezinswoningen en herenhuizen vormen samen Parkrijk. Een buurt in Park Vijfsluizen, die geland is in de natuur. Elke woningrij wordt hier omringd door grote, volwassen bomen, sfeervolle speelveldjes en lieflijke vijvers. Privétuinen en gezamenlijke buitenruimte vloeien hier op een natuurlijke manier in elkaar over. Dat zorgt voor privacy en rust en een hoop plezier tegelijk. Want terwijl jij rustig in de tuin zit en een oogje in het zeil houdt, spelen de kinderen met hun vriendjes buiten. Voor hen is wonen in Parkrijk het summum: het park is hun achtertuin!

Ook binnen heb je alle ruimte. Niet alleen letterlijk, met een ruime woonverdieping en maar liefst drie slaapkamers, maar ook figuurlijk. Want met de plattegrond op de tweede verdieping valt te schuiven. Maak er vooral je droomhuis van!

De boomrijke omgeving vormde het uitgangspunt voor de architectuur van de woningen. Die kenmerkt zich door natuurlijke materialen en aardse tinten. De houten pergola’s aan de voorzijde raken na verloop van tijd steeds weelderiger begroeid. Dit creëert een heerlijk beschut plekje voor je huis, en zorgt ervoor dat de bebouwing steeds meer zal opgaan in het groen. 

Dit alles maakt Parkrijk dé plek voor wie van rust, ruimte en buitenspelen houdt. Een plek om te genieten van de rust, van het uitzicht op bomen en het gekwaak van kikkers. Van de vrolijkheid van spelende kinderen en het vanzelfsprekende contact met buren. Een plek om je heel snel thuis te voelen.

Bekijk woningtypes

‘Een beschut woon- en leefmilieu, waar oud en nieuw samensmelten.’

Kuiper Compagnons maakte het stedenbouwkundig plan voor Vijfsluizen. Daarnaast is het bureau verantwoordelijk voor de architectuur van 64 zogenaamde Hofwoningen aan twee groene hoven liggen, en een woontoren als landmark van de wijk. Rogier Mentink, architect: ‘De eerste keer dat ik in Vijfsluizen kwam, trof ik een intrigerend, verlaten gebied aan. Stukken bos, met sloten en overwoekerde bruggetjes. Ik zag zelfs een vos wegschieten.’

Lees verder