Struikroven in Park Vijfsluizen

Door de huidige COVID-19 maatregelen hebben wij helaas moeten besluiten om het Struikroven te annuleren. Als de situatie het weer toelaat zullen wij onderzoeken of het Struikroven in een andere vorm kan plaatsvinden.  

Om van Park Vijfsluizen een prachtig woonpark met 400 woningen te maken, moet er ook een deel van het bestaande groen worden verwijderd. Het grootste deel van deze bomen zijn door ziekte e.d.  helaas ook niet meer goed. Waar mogelijk doen we ons uiterste best om het bestaande groen mee te nemen in het toekomstige, duurzame woonpark. Veel kleine bomen moeten toch plaatsmaken én dat vinden we zonde. Daarom hebben we samen met collectief struikrovers een plan bedacht om het bestaande groen een tweede leven te geven. 

Met Struikroven (een Eindhovens initiatief) ga je samen op pad om planten en jonge bomen te redden om daarna dit groen een nieuwe plek te geven. Dit kan zijn in Park Vijfsluizen, maar ook andere plekken zoals bijvoorbeeld in je eigen achtertuin of nog te bepalen locaties in Vlaardingen.

Zaterdag 10 oktober 2020

Onder begeleiding van ervaren Struikrovers en groenexperts nodigen we je graag uit om op zaterdag 10 oktober samen op zoek te gaan naar planten en jonge bomen die we kunnen redden. Deze slaan we tijdelijk op en zullen gedurende de realisatie van het project goed worden onderhouden. Daarna planten we ze terug tijdens een feestelijke plantdag. Of je neemt meteen groen mee voor je eigen voor of achtertuin. Zo gaan de planten en bomen niet verloren en blijft het groen behouden voor het toekomstige Woonpark Vijfsluizen of kan je ervan genieten in je eigen tuin.

Struikroven is leuk voor jong en oud, iedereen is welkom! Het belooft een avontuurlijke en gezellige dag te worden met hopelijk een grote groene buit. Meteen ook een mooie kans om het huidige locatie en shellgebouw nog één keer te zien en geïnteresseerde en (mogelijke) toekomstige buurtgenoten te ontmoeten.

Praktische informatie Struikroven Park Vijfsluizen

Wanneer: Zaterdag 10 oktober 2020
Time slots: Er zijn 2 momenten te selecteren met een max. aantal Struikrovers 
10.00 – 13.00u of 13.30 – 16.00u
Waar: Park Vijfsluizen, na aanmelding volgt meer informatie over deze dag 

Voor vragen over Struikroven mail naar Bernice Kamphuis via [email protected] of bel haar op 06-242 83 243. Zie ook de website www.struikroven.nu

 

Dit evenement is geannuleerd