Verkoopprocedure

Op dinsdag 16 april om 16.00 uur start de verkoop van de 22 twee-onder-kap-woningen van Park Vijfsluizen Fase E en is het mogelijk om je digitaal in te schrijven. Inschrijven kan tot tot zondag 5 mei 23.59 uur. Hierna zal de loting worden verricht door Westport notarissen. Vanaf maandag 6 mei 2024 wordt met de kandidaten die een woning toegewezen hebben gekregen telefonisch contact opgenomen voor een verkoopgesprek.

Welke stappen moet je doorlopen om in aanmerking te komen voor een woning? We leggen je hieronder graag uit hoe de verkoop in zijn werking gaat.

1. Oriënteer je op de website

Wanneer de verkoop start, vind je op de website alle informatie om jouw favoriete bouwnummer(s) te kiezen. Bekijk de woningtypes en verdiep je in de verkoopdocumentatie, zoals de verkooptekeningen en technische omschrijving.

En stel alvast je droomwoning samen in de woningconfigurator. Dan heb je gelijk een beeld wat je totaal aan hypotheek nodig hebt om je droomwoning te financieren.

Tip! Voordat je een keuze voor een woning maakt, is het verstandig een goed beeld te hebben van je financieringsmogelijkheden. Laat bij de hypotheekadviseur vrijblijvend een haalbaarheidscheck uitvoeren.

2. Inschrijven

Tijdens de verkoopperiode kun je je via het formulier op de website online inschrijven op jouw favoriete bouwnummers.

Na verzending ontvang je een bevestiging per e-mail. Geen e-mail gehad? Check je spam-folder!

3. Loting bij de notaris

De woningen worden na sluiting van de inschrijfperiode toegewezen op basis van loting door de notaris.

  • Er wordt geloot op het bouwnummer van je eerst aangegeven voorkeur.
  • Er wordt bij de loting voorrang gegeven aan kandidaten die er zelf willen gaan wonen.
  • De datum of het tijdstip waarop je het inschrijfformulier verzendt, heeft géén invloed op de loting, zolang je dit maar doet vóór de sluitingsdatum op zondag 5 mei om 23.59 uur.
  • Westport notarissen zal in de week erna de loting verrichten.

Let op: Alleen je laatste inschrijving telt en wordt meegenomen in deze loting. Als je iets wilt wijzigen in je voorkeursnummers schrijf je dan opnieuw in. Verder wordt er maximaal één inschrijving meegenomen in de loting per huishouden. De overige inschrijvingen worden verwijderd. Het heeft dus geen zin om per partner en mailadres in te schrijven.

De inschrijving is persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Dit houdt in dat uitsluitend de op het inschrijvingsformulier vermelde persoon/personen op het opgegeven woonadres voor een woning in aanmerking kan/kunnen komen. (Echt)paren die samen een woning willen kopen, dienen het formulier samen in te vullen.

4. Toewijzing

Vanaf maandag 6 mei 2024 wordt met de kandidaten die een woning toegewezen hebben gekregen telefonisch contact opgenomen voor een verkoopgesprek. Deze gesprekken vinden zoveel mogelijk plaats in de weken na 6 mei.

  • Heb je geen woning toegewezen gekregen? Dan kom je automatisch op de reservelijst
  • Heijmans behoudt ten alle tijden het recht om zelf de toewijzing te doen.

5. Gesprek met het verkoopteam

Heb je een woning toegewezen gekregen? Dan nodigen we je uit voor een optiegesprek. Tijdens dit gesprek ontvang je aanvullende informatie over de woning en het project. We nemen de informatie met je door en lichten de verschillende mogelijkheden (opties) toe. Ben je nog steeds geïnteresseerd in de woning? Dan krijg je een ‘optie’ op de woning. De woning is nu voor je gereserveerd. De optie wordt verstrekt voor één week. Zo heb je genoeg tijd om alle informatie nog eens rustig door te nemen.

 

6. Beslissen

Weet je zeker dat dit de juiste woning voor je is? Dan maak je een afspraak met het verkoopteam om de koop-/aannemingsovereenkomst (KAO) door te nemen en te ondertekenen.