Vijverhof

Ontspannen leven in het hart van Vijfsluizen

Vanuit de tuin richting het water wandelen, een buurman tegenkomen, een praatje maken. Twee tuinstoelen neerzetten op het vlonder, glas wijn erbij, en genieten van het uitzicht op lelies en bamboe. Kinderen die lekker buiten rondrennen, omdat er geen verkeer is. Dat is het leven in Vijverhof, het hart van Vijfsluizen. Ongedwongen en ontspannen.

Direct achter het historische Shellgebouw, waar vroeger het legendarische zwembad Sportpark Vijfsluizen lag, komen 38 gezinswoningen. Ze hebben een statige uitstraling, die qua look en feel in het verlengde ligt van het monument, maar tegelijkertijd heel erg van nu is. Met elkaar vormen ze een soort groene kamer in het park, rondom een binnenhof waar we momenteel nog de juiste invulling bepalen in samenspraak met de gemeente Vlaardingen.

Alle woningen hebben drie royale woonlagen en een ruime voor- en een achtertuin: ideaal voor gezinnen met kinderen. Er zijn maar liefst vijf slaapkamers. Dat biedt mogelijkheden: er is altijd plek voor een extra logéetje, of voor een extra werk- of badkamer.

De groene achtertuinen zijn met hun verspringende bergingen en charmante pergola’s een ware blikvanger. Doordat ze op een natuurlijke manier overvloeien in de gemeenschappelijke buitenruimte, zullen de buurkinderen elkaar makkelijk vinden.

Bekijk woningtypes

‘Vijfsluizen wordt een groene oase’

Xander Vermeulen Windsant ontwerpt met zijn bureau XVW architectuur aan het hart van Vijfsluizen. Rondom de waterpartijen achter het Shellgebouw creëert hij een hof met 38 rijwoningen en 8 patiowoningen.

Wat zijn de kwaliteiten van het Vijfsluizen-terrein?
‘De grootste beperking, namelijk dat het terrein een ingesloten eilandje is, is tegelijkertijd de belangrijkste kwaliteit: Vijfsluizen is een groene oase met een uniek karakter, te midden van die drukke stadsregio”

Lees verder