Wonen in het groen

Park Vijfsluizen wordt een weelderig woonpark waarin velden, hoven, wandelroutes, water- en groenpartijen elkaar afwisselen. Je vindt er een grote diversiteit aan inheemse en uitheemse bomen en planten, fruitbomen, notenbomen, bloemrijke velden, pluk- en speelweides.

Eén met de natuur

Een groene geluidswal aan de zijde van de snelweg A4, houdt verkeersgeluiden buiten. De auto is in Park Vijfsluizen te gast, waardoor kinderen er veilig kunnen spelen. In plaats van auto’s hoor je vogels zingen en bijtjes zoemen. Zo’n groene omgeving is gezond, maakt gelukkiger én productiever.

Park Vijfsluizen leeft

Niet alleen mensen voelen zich lekker in Park Vijfsluizen. Ook dieren zullen hun plek vinden in de talloze bomen, planten en gewassen, veldjes en watertjes rondom je woning. Zij vinden in al dat groen voldoende voedingsbronnen. De nestkastjes op de gevels zijn speciaal bedoeld voor vogels en vleermuizen. De groene daken van de woningen trekken insecten aan. Dit alles maakt van Park Vijfsluizen een plek die aan alle kanten leeft, en een oase van rust tegelijk.  

Een veilige omgeving

Park Vijfsluizen is een lieflijke, groene parel middenin een grootstedelijk en rauw gebied. Een plek om thuis te komen, en de hectiek van alledag van je af te laten glijden. In Park Vijfsluizen is de auto nadrukkelijk te gast. Kinderen kunnen hierdoor veilig buiten spelen. Gewoon voor de deur, of – als ze wat groter zijn – in de avontuurlijke buitenruimte. Er is namelijk nogal wat te beleven in Park Vijfsluizen. Slootje springen, boompje klimmen, hutten bouwen: ze hoeven het park niet uit om de leukste ontdekkingen te doen. Vanuit je luie terrasstoel houdt je ongemerkt een oogje in het zeil.

Rust. Alleen of met elkaar

In Park Vijfsluizen geniet je van je privacy wanneer je dat wilt, maar kun je je net zo gemakkelijk omringen met anderen. Alle grondgebonden koopwoningen hebben een privétuin of terras, die op een natuurlijke wijze is vervlochten met het park. Het groen rondom je woning vormt een aangename, publieke buitenruimte. Hier kunnen jij en je buren gebruik van kunnen maken, en deels zelfs samen invulling aan geven. Een picknickbank aan de waterkant, een boomhut, voetbal-doeltjes of een gezamenlijke pizza-oven: alles is mogelijk.

Op sommige locaties in het park is zo’n ontmoetingsplaats al meegenomen in het ontwerp. Het grote veld voor het Shellgebouw biedt bovendien volop ruimte voor sport en spel. Van yoga in de buitenlucht tot voetbal of bootcamp.

Voor kinderen is Park Vijfsluizen een walhalla. Voor hen voelt de buitenruimte als één grote achtertuin, waar ze elkaar makkelijk vinden. Omdat Park Vijfsluizen een kinderrijk woonpark wordt, is er altijd wel een vriendje om mee te voetballen, fietsen, steppen, verstoppen, klimmen of stoeien.